<<< Terug


Werk en Zorg

 
 • Zorg, aandacht en werk voor wie dit nodig heeft
 • ............................................................
 • Onze nieuwe Zorgkantine "De Melkschuur"
 • Stage op Kerkzicht
 • ............................................................
 • Werken als vrijwilliger op boerderij Kerkzicht
 • vrijwilligers klusdag op boerderij Kerkzicht
 • VASTE VRIJWILLIGERS;
 • FRans (Tarzan)
 • Marfin
 • Sophie
 • Herman


 • Zorg, aandacht en werk voor wie dit nodig heeft
  Wij bieden voor mensen met een beperking of ziekte de juiste zorg en dagbesteding.
  Dit kunnen volwassenen mensen zijn met (licht) verstandelijke of lichamelijke beperkingen, maar ook mensen die psychiatrische problemen hebben of die het stadse gejaagde leven gewoon even helemaal ZAT! zijn (burn out). Ook mensen die bijvoorbeeld door een scheiding of dood van een geliefde even weg willen/moeten uit hun omgeving kunnen wij hier voor langere tijd dag en nacht opvang en activiteiten bieden in een huiselijke boerderijomgeving.

  Wij proberen altijd in overleg met een arts of behandelaar, zorg en aandacht te verlenen zodat wij het meest kunnen bijdragen aan het genezingsproces of de ontwikkeling van onze gasten.
  Iedere volwassene kan bij ons voor een paar uur, een dag of paar dagen op de boerderij komen. Wij bieden; aandacht, rust, werk, ruimte, slaap en goed eten. Wij vragen hiervoor een vergoeding die meestal door de verzekering, persoonsgebonden budget of werkgever wordt vergoed.

  Zinvolle en Leerzame dagbesteding onder kundige begeleiding.

  voorbeelden klussen:
  Dieren voeren en borstelen
  Keuken werk (soep, taarten, kaas maken)
  Boerderij en stallen onderhouden(schoonmaken, schilderen)
  Werken in de (moes) tuin
  Timmerklusjes (hekken, hokken)
  Tekenen en Schilderen
  Boerderij producten verkopen


  Werken met de dieren: koeien, varkens, ezel, honden, katten, eenden, kippen, kalfjes, schapen

  Er is een speciale ruimte: Grote huiskamer, keuken, toilet douche en zelfs slaapkamers.
  Hieronder een stuk uit een brief die wij kregen van Floor, zij had na het meemaken van een verkeersongeluk een trauma opgelopen, Zij had voordat zij bij ons kwam al 2 weken amper gegeten en geslapen was kilo,s afgevallen en voelde zich vrij beroerd. Na 3 dagen en twee nachten was het trauma niet weg (daar houd de psyciatery zich mee bezig) maar zij was zowel geestelijk als lichamelijk wel flink opgeknapt :

  Marijke en Frans
  Ik wil jullie bedanken voor de afgelopen dagen. Heb het er naar mijn zin gehad en ben al een stuk opgeknapt.
  De koeien en de Polder en vooral jullie twee doen een mens goed. Ik hoop binnenkort weer terug te komen voor een paar dagen.
  Bedankt voor de gastvrijheid en tot snel.
  Floor Janssen


  ............................................................


  Onze nieuwe Zorgkantine "De Melkschuur"
  Op boerderij Kerkzicht is de oude melkschuur verbouwd tot een nieuwe kantine voor de zorg De oude melkschuur is totaal opgeknapt( voorheen was dit een oude melkschuur waar de koeien gemolken werden),stukken muur moesten verwijderd worden en opnieuw opgemetseld worden een totaal nieuw dak is er opgekomen inclusief geÔsoleerd .
  Er zijn veel ramen in geplaatst om van het uitzicht te kunnen genieten. Een schuifpui is in de achterkant van het gebouw geplaatst zodat we buiten op het terras kunnen zitten. In de melkschuur is centrale verwarming geplaatst ,een ruime toilet met douche en een hal voor de jassen schoenen en laarzen van de cliŽnten. Alles is in vrolijke kleuren geschilderd en zelfs de tegeltje zijn er in allerlei kleuren aangebracht. Dit alles maakt het helemaal af !!!
  Na maanden hard werken is de melkschuur geopend door de burgemeester, wat waren we blij en ingenomen dat hij dit wilde doen. De burgemeester onthulde het bord ,,De Melkschuur,, (dat peter gemaakt heeft) onder luid applaus. Ook kreeg de burgemeester een zelf gemaakte houten hamer aangeboden. De burgemeester hield een mooie toespraak voor de belangstellende ,hij is erg geÔnteresseerd in het welzijn van mensen.
  Met deze nieuwe locatie kunnen we de cliŽnten een mooi en goed onderkomen bieden, samen koffie drinken,de maaltijden nuttigen,koken ,bakken, dit alles is goed voor een mens!!

  Mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de Provincie Noord-Holland (ILG). Onze hartelijke dank hiervoor.


  Stage op Kerkzicht
  Wij hebben ruimte voor stagaires en afstudeerkanditaten op elk niveau (van middelbare school, VMBO, MBO, HBO tot Universiteit).

  Ruimte voor verschillende studierichtingen of gecombineerd;
  - Landbouw/Dierhouderij op onze boerderij (www.boerderijkerkzicht.nl)
  - Groene ruimte/Hoveniers Binnen ons Boomverzorgingsbedrijf (www.Tarzan.EU)

  We zijn Aequor Erkend als opleidingsbedrijf.
  We hebben ervaring met zowel stagaires als het geven van (praktijk) les (o.a op Larenstein en IPC groene ruimte Schaarsbergen).


  ............................................................


  Werken als vrijwilliger op boerderij Kerkzicht
  Iedereen is van harte welkom op de vrijwilligersdag. Op deze dag kunt u op de boerderij helpen bij allerlei klusjes, varierend van, timmerwerk, werk in de moestuin, vegen, snoeien ophangen en maken van nesten of nestgelegenheid van wilde vogels, dierenhokken schoonmaken, hout hakken. U bent verzekerd van een heerlijke dag buiten (of bij regen binnen in stal of schuur), passend werk voor iedereen en tussen de middag een heerlijke biologische soep uit eigen tuin met vlees van eigen dieren. natuurlijk ook een prettige werksfeer.
  Tijdens het werken kun je van alles leren van ervaren Mensen. Bijvoorbeeld Metselen!
  Samenwerken is nodig om de trekker te repareren.


  vrijwilligers klusdag op boerderij Kerkzicht
  Iedereen is van harte welkom op de vrijwilligers klusdag op boerderij Kerkzicht. Op deze dag kunt u op nde boerderij helpen bij allerlei klusjes, varierend van, timmerwerk, werk in de moestuin, vegen, snoeien ophangen en maken van nesten of nestgelegenheid van wilde vogels, dierenhokken schoonmaken, hout hakken.
  U bent verzekerd van een heerlijke dag buiten (of bij regen binnen in stal of schuur), passend werk voor iedereen en tussen de middag een heerlijke soep, deels uit eigen tuin met vlees van eigen dieren. natuurlijk ook een prettige werksfeer.

  klik hier voor de vrijwilligersagenda


  VASTE VRIJWILLIGERS;


  FRans (Tarzan)
  De partner en steun en toeverlaat van Marijke, dag en nacht staat hij klaar voor de boerderij en zijn boerin.
  Frans helpt bij alles op de boerderij, vanm het melken tot voeren en trekker rijden tot het repareren van de dakgoot. FRans heeft ook nog zijn eigen bedrijf tarzan


  Marfin
  Marfin 12 jaar. Is bijna elke dag op Kerkzicht te vinden. Maakt graag dingen en houd erg veel van trekkers.

  Kijk dit vinden wij nu heerlijk op Kerkzicht; De boerin was niet thuis, Marfin, komt toch even helpen en laat het volgende briefje achter:
  "Heb de konijnen Kippenhok en buiten
  eenden voer en water gegeven
  en de koe Schaap en varkens watergegeven

  Groet Marvin
  Marfin als herder


  Sophie
  Sophie blijft vaak een heel weekeind en helpt dan graag bij het melken en voeren van de dieren.
  Sophie wordt in het bijzonder ook heel erg gewaardeerd omdat zij nooit weg gaat zonder dat het hele erf schoon aangeveegd is.


  Herman
  Herman is de vader van Frans (Tarzan). Hij kan echt alles maken en houd erg van dingetjes uitvinden en in elkaar zetten.

  <<< Terug